Skip to main content

Podržava nas i Davor Rostuhar – pisac i fotograf, prvi Hrvat koji je s obala Antarktike pješke osvojio Južni pol! Na svom profilu podijelio je ovu fotografiju staru 20-ak godina, na kojoj je na prosvjedu pred Ministarstvom poljoprivrede s našim Tomislav Tomašević 🙂 Prepoznajete li Tomislava?

Rostuharov status podrške prenosimo u cijelosti:

“Ova fotka prikazuje jedan moment prije 20ak godina, kad smo se Tomislav Tomašević i ja popeli na ministarstvo poljoprivrede i spustili transparent u sklopu akcije protiv GMO-hrane. Tomislav i ja prijatelji smo još od srednjoškolskih dana, svirali smo u bendu, pisali i uređivali jedan fanzin i jedan ekološki newsletter, zajedno smo ušli u Zelenu akciju i počeli se baviti aktivizmom, putovali smo širom Europe po prosvjedima protiv klimatskih promjena, itd… Onda sam se ja malo udaljio od aktivizma, i posvetio novootkrivenoj strasti prema putovanjima, pisanju i fotografiji. A Tomislav je nastavio, neumorno. Završio je studij politologije, magistrirao je okoliš, društvo i razvoj na Cambridgeu, vodio Zelenu Akciju, predstavljao i zastupao mlade na UN-ovim summitima širom svijeta, bavio se znanstvenim radom, pokretao i vodio masu građanskih akcija i još puno puno toga. On se zapravo cijeli život bavi politikom, ali iz civilnog društva. Prije nekoliko godina, kad mu je postalo dosta toga da nijedna politička opcija ne zastupa vrijednosti koje su njemu i mnogima od nas bliske, sa grupom kolega pokrenuo je inicijativu Zagreb je NAŠ i ušao u mainstream politiku. Njih četvero koji su dobili povjerenje građana i ušli u Gradsku skupštinu svojim mandatom pokazali su hrvatskom društvu što znači biti konstruktivna oporba. A sada to mogu napraviti i u Saboru, na nacionalnoj razini, u sklopu stranke MOŽEMO.

Iako su oni nova opcija na političkoj sceni, mislim da ne spadaju o onaj fenomen trećih opcija koje se pojave i nestanu. Vjerujem da će oni trajati i biti sve važniji faktor na našoj sceni jer su to redom pošteni i sposobni ljudi kojima je stalo do društvenih promjena i koji već godinama to dokazuju svojim primjerom i trudom.

Ovo su prvi parlamentarni izbori kojima se veselim jer neću glasati za manje zlo, nego ću s guštom zaokružiti opciju u koju stvarno vjerujem!”

Hvala Davore ❤️

Pridruži se raspravi 2 komentara

Komentiraj