Skip to main content

Povodom jučerašnjeg proglašenja “raskida zeleno-lijeve koalicije” od strane Radničke fronte putem medija i društvenih mreža, dajemo sljedeće priopćenje:

U listopadu je vodstvo Radničke fronte u više navrata putem medija pred ostale članice zeleno-lijeve koalicije (Možemo!, Novu ljevicu, Zelena alternativa ORaH) postavilo ultimatum oko podrške njihovoj kandidatkinji za gradonačelnicu Rijeke ili bi to “moglo dovesti do pucanja zeleno-lijeve koalicije u cjelini”. Stranke Možemo!, Zagreb je naš! i Nova ljevica donijele su odluku da na takav ultimatum ne pristaju te, sukladno tome, da s Radničkom frontom ne otvaraju proces pregovora o zajedničkom izlasku na lokalne izbore 2021. godine. O odlukama su odmah informirane sve stranke koalicije te je sazvan sastanak kako bi se detalji odluka pojasnili te utvrdili daljnji oblici suradnje na lokalnoj i nacionalnoj razini budući da se odluka o odvojenom izlasku na lokalne izbore nije odnosila na prekid suradnje u skupštinskom i saborskom klubu. Međutim, Radnička fronta se na taj poziv oglušila, a putem društvenih mreža i svoje službene internetske stranice iznijela neutemeljene optužbe na račun ostalih članica koalicije u tekstu naslovljenom “Raskid zeleno-lijeve koalicije”.

Proglašavanje raspada koalicije putem medija i društvenih mreža od strane Radničke fronte primili smo na znanje te poručujemo da zeleno-lijeva koalicija u sastavu Možemo! – Zagreb je naš! – Nova ljevica – Zelena alternativa ORaH nastavlja raditi dalje u interesu građana Hrvatske, a smatramo da nakon iznesenih optužbi i teško narušenih odnosa u javnosti više nema prostora za suradnju s Radničkom frontom unutar istog Kluba zastupnika zeleno-lijevog bloka u Saboru i Kluba zastupnika lijevog bloka u zagrebačkoj Gradskoj skupštini. O ovoj odluci obavijestili smo zastupnicu Radničke fronte u Saboru i zastupnika Radničke fronte u Gradskoj skupštini, i s njima smo spremni na daljnju suradnju unutar saborske i zagrebačke skupštinske oporbe.

Nemamo namjeru odgovarati na daljnje optužbe Radničke fronte na naš račun plasirane putem medija i društvenih mreža jer takva stranačka medijska prepucavanja štete i Radničkoj fronti i strankama u zeleno-lijevoj koaliciji te skreću pažnju s važnih pitanja našeg društva i oduzimaju kapacitete za osmišljavanje i provedbu politika društvene jednakosti u interesu svih građana. A to je ipak krajnji cilj našeg političkog djelovanja.

Možemo!
Nova ljevica
Zelena alternativa ORaH
Zagreb je NAŠ!

Pridruži se raspravi 4 komentara

 • Bruno napisao:

  Poštovani zbg trenutne situacije vrlo sam nezadovoljan zajedničkom odlukom zeleno-lijevog bloka da se raskine zajedništvo s Radničkom frontom ponajviše zbog jednog člana koji Vas je prozvao. Već sam nekoliko puta se mislio učlaniti i to j etrebalo biti gotovo no ne ako u klubu nema Radničke fronte. To trebam još razmisliti jer zasada Katarina Peović je vodeće lice Vašeg zeleno-lijevog bloka kojem i Benčić uvelike pridonosi. Iskreno se nadam da ćete povući ovu odluku inastaviti suradnju s njima uz isprike kako s Vaše strane tako i sa strane gospodina K. iz Radniče fronte.

 • Ivan napisao:

  Dakle…. Možemo je na prvu stvar koja im se nije svidjela(što je u biti izlet Kapovića) reklo NE. Došlo im je to izgleda kao kec na desetku, kao dobar razlog da odbace od sebe “tereret” RF. Draža im je izgleda salonska lijevica, koja ne talasa niti se za nju čuje. Problem je što su time kao platforma više izgubili nego dobili i u HR i u ZG. a uskoro će se to gospoda vidjeti i na anketama.

 • Ivan napisao:

  Dakle…. Možemo je na prvu stvar koja im se nije svidjela(što je u biti nepotreban izlet Kapovića) reklo NE. Došlo im je to izgleda kao kec na desetku, kao dobar razlog da odbace od sebe “tereret” RF. Draža im je izgleda salonska lijevica, koja ne talasa niti se za nju čuje. Problem je što su time kao platforma više izgubili nego dobili i u HR i u ZG. a uskoro će se to gospoda vidjeti i na anketama.

 • TJEŠO napisao:

  RF Venecuela je ortoksna iskličiva bez kompromisna stranka koja ne poštuje drugačije od njih samih Prognozao sam ovakav rasplete situacije na samom početku Isto kao i kraj RF Oni su kao crna rupa koja proždire sve oko sebe Na kraju će u rušiti sama u sebe

Komentiraj